Plastice aprobate pentru contactul cu produsele alimentare

Gama variata de materiale plastice industriale acopera aproape toate cerintele in materie de temperatura si timpi de productie specifici industriei alimentare. Multe dintre semifabricatele plastice aprobate pentru contactul cu produsele alimentare sunt disponibile in stoc sau pot fi comandate si livrate in termeni convenabili.

Siguranta sporita

Röchling se asigura ca matrialele destinate contactului cu produsele alimentare sunt fabricate in conformitate cu regulamentul 1935/2004/EC. Prin urmare, acestea nu au un impact negativ asupra:

  • sanatatii consumatorilor
  • compozitiei, gustului, aromei sau aspectului produsului alimentar

Conditii stricte de testare

Verificarea materialelor se realizeaza de catre producatorul german prin efectuarea cu strictete a testelor de migrare in conformitate cu normele 10/2011/EU. Se atesta astfel ca materialele sunt aprobate pentru contactul cu produsele alimentare asa cum este mentionat in certificatele de conformitate emise de catre Röchling si furnizate la livrarea materialelor.

Buna practica de fabricatie

Toate materialele marca Röchling sunt fabricate in conformitate cu “Normele de Buna Practica” de fabricatie (BPF = GMP Good Manufacturing Practice) pentru materiale si articole ce vin in contact cu produsele alimentare, conform regulamentului (UE) nr. 2023/2006/UE.

Plastice aprobate pentru contactul cu produsele alimentare

MATERIAL

PRODUS

CULOARE

EU / 10 / 2011

FDA

Polystone® G

natur
albastru
alb
negru
gri deschis

--
-

Polystone® G UV

 natur
alb-
-

Polystone® D

verde
natur
alb
albastru
alb marmura
grena
negru
gri-

Polystone® D FDA

negru

Polystone® M

natur
verde
albastru
albastru gri
negru
violet
grena
negru
albastru


-


-

-

-
-

Polystone® P homopolymer

natur
gri
alb
negru
-

Polystone® P copolymer

natur
albastru
gri
alb


-
-
-

Gama variata de materiale

Materialele plastice furnizate de Geplast sunt fabricate de grupul german Röchling care atesta productia materialelor in conformitate cu noile reglementari europene: Regulamentele (UE) nr. 10/2011 si modificarile ulterioare asa cum sunt prevazute in Regulamentul (UE) nr. 1282/2011, (EC) 1935/2004 privind materialele si obiectele din plastic destinate sa vina in contact cu produsele alimentare si Regulamentul (CE) nr. 2023/2006 privind buna practica de fabricatie a materialelor si a obiectelor destinate sa vina in contact cu produsele alimentare.

Solutii dedicate cerintelor fiecărui proiect

Back to top