Protectie UV si grad ridicat de lumina naturala

panouri acrilice si din policarbonat compact si structurat pentru acoperiri ce asigura protectie si luminozitate maxima

Folosirea placilor din policarbonat si acril la terase si invelitori transparente a devenit aproape sinonim cu protectia impotriva razelor UV. La ce se refera mai exact aceasta protectie? Si ce beneficii ne aduce? Vedeti in cele ce urmeaza de am ales pentru portofoliul Geplast semifabricate plastice de cea mai inalta calitate care sa raspunda atat cerintelor tehnice si estetice ale aplicatiilor dvs., cat si celor privind siguranta.

Radiatiile UV – Beneficii si riscuri

Toate organismele vii au nevoie de caldura si lumina, ambele asigurate de soare. Pe langa acestea insa soarele emite si radiatii ultraviolete.

Razele UV sporesc bunastarea si activeaza organismul uman. Mai precis, sustine asimilarea vitaminei D3 de care corpul are atata nevoie pentru constructia si sanatatea sistemului osos. Insa expunerea zilnica indirecta a mainilor si fetei la razele solare, pentru cca. 15 minute, este suficienta pentru asimilarea de D3.

Stratul de ozon care inconjoara Pamantul actioneaza ca un filtru impotriva radiatilor in exces. Subtierea stratului de ozon – care in Europa a ajuns deja la cca. 20% – este un porces in continua derulare ca urmare a schimbarilor climatice. Pe masura ce stratul de ozon se subtiaza, tot mai multe radiatii ajung pe pamant.

Expunerea directa excesiva la razele solare poate dauna sanatatii si poate cauza arsuri solare dar si accelerearea procesului de imbatranire a pielii sau chiar cresterea riscului de aparitie a cancerului de piele. Luarea masurilor corecte de precautie sunt prin urmare extrem de importante.

Desi in copilarie suntem expusi la radiatiile UV, mecanismul nostru de protectie UV nu ajunge sa se dezvolte complet. Se impune prin urmare protectia eficienta a spatiilor destinate copiilor – locuri de joaca spre exemplu sau piscine acoperite si deschise.

O maniera simpla de protectie impotriva expunerii excesive la radiatiile UV este sa petrecem cat mai mult timp la umbra, sub acoperisuri speciale inclusiv. Multe sisteme de acoperire insa tinn departe razele UV dar si lumina naturala. Produse precum placile acrilice PLEXIGLAS® si panourile din policarbonat compact si structurat BrettMartin dispun de proprietati tehnice avansate ce asigura atat protectie UV, cat si un nivel excelent de lumina.

© Röhm GmbH – Acrylic Products

SEMIFABRICATE PLASTICE CU PROTECTIE UV

Placile din policarbonat compact si structurat blocheaza atat radiatiile UV de tip UVA, cat si pe cele UVB. Materialul absoarbe radiatiile UV si nu permite trecerea acestora. Chiar si o placa de grosime mai mica de policarbonat va absorbi razele UV si va oferi o protectie net superioara ochilor si pielii decat orice crema cu protectie UV existenta pe piata. In plus, placile din policarbonat au un nivel ridicat de transmisie a luminii naturale (ex. grad de transmisie a luminii de 89% pentru placile din policarbonat compact transparent →).

Proprietatile de protectie UV ale policarbonatului recomanda acest material drept solutia ideala pentru acoperisuri, atat in aplicatiile rezidentiale cat si in cele industriale. Un exemplu excelent in acest sens il constituie piscinele al caror acoperis este realizat din policarbonat – inotatorii se pot bucura de placerea inotului pe durata intregii zile, beneficiind de lumina naturala din plin, fara sa isi faca griji de expunerea la radiatii UV.


MATERIALE RECOMANDATE:

Special pentru LUMINATOARE si ACOPERIRI INDUSTRIALE:

Placile acrilice marca PLEXIGLAS® se disting prin tehnologia “NATURALLY UV-STABLE” ce stabilizeaza rezistenta placilor ce au in componenta molecula stabile UV. Intreaga placa este astfel rezistenta UV; nu ingalbeneste si isi pastreaza nivelul de transmisie a luminii. Aceasta tehnologie este valabila pentru aproape toate placile solide, structurare si cutate marca PLEXIGLAS®, dar si pentru blocurile PMMA, tuburi si tevi comercializate sub brandul PLEXIGLAS® → vezi intreaga gama de semifabricate PLEXIGLAS®.

Rezultate testate

Radiatiile UV sunt invizibile. Teste de laborator independente au fost realizate pentru a verifica si confirma eficienta UV a placilor PLEXIGLAS.

Astfel, materialele PLEXIGLAS® au fost supuse examinarii efectuate de Institutul Hohensteiner in conformitate cu standardele australiene AS/NZS 4399:1996.

  • PLEXIGLAS® – placi solide, structurate sau profilate – ofera cel mai inalt nivel de protectie UV in categoria materialelor de constructii destinate acoperisurilor.

Gradul UPF 50+ obtinut inseamna ca cel putin 98% din radiatiile UV sunt blocate de placile PLEXIGLAS.

Mai mult, panourile acrilcie PLEXIGLAS® nu ingalbenesc. Solicitati detalii referitoare la garantia de 30 ani aferenta produselor PLEXIGLAS®.

Solutii dedicate cerintelor fiecărui proiect

Back to top