Materiale si suprafete antimicrobiene

Este posibil sa ne infecatam cu virusi si bacterii care raman pe anumite suprafete? Aceasta intrebare a devenit tot mai mai raspandita odata cu propagarea pandemiei de COVID-19, chiar si in randul celor care nu s-au gandit niciodata la aceasta tema. La urma urmei, pandemie de coronavirus a alterat permanent perceptia generala asupra igienei: deja utilizate in clinici medicale pentru reducerea raspandirii agentilor patogeni, suprafetele cu tratamente speciale antimicrobiene castiga acum popularitate in amenajarile spatiilor comerciale, la fabricarea de mobilier si in design-ul interior. Aceste materiale antimicrobiene sunt recomandate pentru toate spatiile publice cu trafic intens si cerinte sporite de igiena, fiind tot mai utilizate in hoteluri, unitati de relaxare si petrecere a timpului liber, unitati medicale, cladiri guvernamentale si unitati de invatamant, gradinite si alte unitati de ingrijire si tratament.

PRODUSE RECOMANDATE

PLEXIGLAS® XT Antimicrobial

Sticla acrilica PLEXIGLAS® prevazuta cu strat antimicrobian

  • Partitiile realizate cu PLEXIGLAS® sunt o parte esentiala a compartimentarilor si partitiilor cu grad ridicat de igienica
  • Noul produs PLEXIGLAS® XT Antimicrobial este idela pentru aplicatii cu cerinte specifice de igiena si siguranta
  • Placile extrudate din PMMA PLEXIGLAS® XT Antimicrobial sunt rezistente la o gama mare de bacterii si virusi si sunt usor de curatat

 


PLEXIGLAS® XT Antimicrobial este cea mai buna solutie pentru a economisi timp si efort si pentru a preveni daunele cauzate de dezinfectarea si curatarea necorespunzatoare, in special in zonele publice cu trafic intens si cerinte ridicate de igiena. Avand in vedere suprafata care previne dezvoltarea microbilor, dezinfectia suplimentara nu este necesara. Mai mult, stratul protector al placilor acrilice antimicrobiene asigura rezistenta ridicata la agenti chimici si abraziune si se curata cu usurinta.

Un avantaj suplimentar: Ambele fete sunt prevazute cu strat de protectie antimicrobian. Placile PLEXIGLAS® XT Antimicrobial sunt disponibile la cerere si in varianta cu o singura fata tratata; stratul antimicrobian se poate co-extruda la cerere pe placi de diferite grosimi si culori.

Proprietatile antimicrobiene sunt testate si confirmare de un institut privat de testare – certificatele aferente sunt disponibile la cerere.

PRODUSE PLEXIGLAS® CU PROPRIETATI IGIENICE

Toate placile acrilice solide extrudate si turnate, transparente si colorate, gama PLEXIGLAS® GS/XT pot fi folosite la partitii, protectii transparente, separatoare. Sunt disponibile diferite variante ale acestor produse, in functie de destinatie, cerinte si grad de uzura. Variantele cu tratament special asigura un nivel superior de protectie.

PRODUS

SUPRAFATA REZISTENTA LA ABRAZIUNE

SUPRAFATA ANTIMICROBIANA

TERMOFORMARE

INDOIRE LA RECE

USOR DE CURATAT

DEZINFECTABIL**

PLEXIGLAS® XT Antimicrobial →

✔*


*nu este necesara dezinfectarea
**se realizeaza cu izopropanol; vedeti instructiunile privind dezinfectarea

HPL COMPACT pentru compartimentari sanitare

Placi compacte, igienice, usor de curatat si care nu permit dezvoltarea bacteriilor

  • Rezistenta sporita la apa si aburi/vapori
  • Usor de curatat
  • Proprietati igienice deosebite
  • Stabilitate dimensionals si planeitate
  • Anti-statice
  • Potrivite pentru contactul cu alimentele
  • Usor de prelucrat

CORIAN Solid Surface – placi minerale compozite

Placile minerale compozite Corian® Solid Surface sunt neporoase, au suprafete impenetrabile, usor de curatat si care rezista la agentii de curatare si dezinfectantii puternici. Aceste materiale consacrate sunt adesea utilizate ca blaturi in bucatarii si sali de baie, atat in proiecte rezidentiale, cat si comerciale si industriale, dar sunt si solutia ideala pentru mediul sanitar, constituind un spatiu mai igienic pentru medici, pacienti si personal.

Placile minerale CORIAN® Solid Surface sunt fabricate dintr-un amestec compozit ce consta in cca. 1/3 rasini acrilice (PMMA) si cca. 2/3 minerale naturale. Mineralale din compozitie contin ATH (trihidrat de aluminiu), derivat din bauxita si minereu din care este extras aluminiu.

Importanta materialelor antibacteriene si antivirale este in continua crestere

Constientizarea nevoii permanente a igienei ramane un subiect cheie la evenimentele de profil si a fost una din temele principale abordate si la evenimentul international dedicat producatorilor de mobilier industrial, care a avut loc in mediul online in 2021, sub emblema interzum @home.

„Suprafetele antibacteriene si antivirale joaca in prezent un rol important. In cele mai multe cazuri, aceasta implica tratarea produselor existente cu un strat protector suplimentar ce poate reduce virusii pentru o anumita perioada de timp sau chiar sa-i elimine”, explica Katrin de Louw, proprietarul agentiei Trendfilter si organizatorul Trend Stage la interzum @home. „Ne asteptam sa vedem cateva noi evolutii aici in urmatoarele luni.”

Multi producatori de semifabricate plastice si compozite destinate utilizarii la interior iau masuri pentru cresterea gradului de constientizare a importantei igienei si ofera materiale cu tratament antimicrobian de suprafata. Va prezentam mai departe, cateva dintre produsele Geplast destinate zonelor cu cerinte ridicate de igiena: placi si panouri compozite si plastice cu proprietati antibacteriene.

Antibacterian: eficient impotriva bacteriilor.

Antiviral: eficient impotriva virusilor.

Antimicrobian: eficient impotriva unei game largi de microorganisme, precum bacterii, virusi si ciuperci. In functie de proprietatile substantei active utilizate, acoperirile antimicrobiene impiedica cresterea microbilor.

Solutii dedicate cerintelor fiecărui proiect

Back to top